Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas: E-post
Begränsningar för mejlutskick

Storlek

Mejl får som mest vara 50 MB, både för mottag och utskick.

Mejlvolym

För utskick av mejl på webbhotell eller mejlpaket gäller en gräns på 100 mejl per timme. Ett mejl med 100 mottagare räknas som 100 mejl, och detta är därför gränsen på antalet mottagare som kan anges för ett och samma mejl.

Om ni ska skicka ut många mejl behöver ni därför konfigurera era mejlutskick till att hålla sig under denna gräns, annars upptäcks er sida som en spamkälla och stängs därför av våra tekniker och spamfilter. Om ni ska göra större utskick så behövs en egen SMTP-server, något som ni kan konfigurera på en av våra servertjänster (t.ex. Elastic Cloud Server eller VPS).

Anledningen till denna begränsning är att webbhotellsservern har ett hundratal sidor på sig, som alla delar IP-adress. Om alla sidor kan skicka obegränsat med mejl så kommer diverse spamfilter och svartlistor ute i världen tolka detta som att en och samma server skickar ut stora mängder mejl med olika avsändare, vilket vanligtvis är ett tecken på spam, och svartlistar därför servern och hindrar den från att skicka mejl över huvud taget. Det orsakar ockdå att stora mängder mejl lägger sig på kö i våra spamfilter. Stora mejlutskick orsakar alltså problem för andra kunder på servern.

(4 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: