Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas
Vanliga frågor för Hosted Hyper-V

Nedan kan ni se svaren på de mest ställda frågorna för Hosted Hyper-V. Vill ni se alla artiklar klicka här.

Varför har min server mindre RAM än utlovat?

Hyper-V-plattformen använder sig av dynamiskt minne, och servrar tilldelas därför minne allteftersom de behöver det upp till den maxgräns som satts för er tjänst. Om ni till exempel har en sever med 8 GB RAM kommer därför inte alla 8 GB vara synliga för servern förrän de faktiskt utnyttjas.

Hur uppgraderar jag min servers hårddiskutrymme eller resurser (CPU, RAM)?

Detta görs i kontrollpanelen, under "account" och "buy resources". Det finns även möjlighet att uppgradera er Hosted Hyper-V till nästa steg i standardkonfigurationerna (Hyper-V 2 och 3) via "account" och "change hosting plan". Det är dock extremt viktigt att ni inte använder denna uppgraderingsfunktion om ni har köpt till extra disk till servern, då den nollställer diskkonfigurationen.

Hur lägger jag till ytterligare IP-adresser på min server?

Först måste ni köpa till en IP-adress via kontrollpanelen, under "account" och "buy resources". Sedan lägger ni till en IP-adress via "manage leased IP addresses" under "Microsoft Hyper-V" och "virtual machine".

Får jag byta administratörslösenordet på min server?

Ja, det går bra att göra detta; det är dock extremt viktigt att komma ihåg att vi inte kan få fram ert lösenord eller sätta ett nytt härifrån om ni har satt ett eget. Administratörsanvändaren kommer alltså att bli onåbar vid borttappat lösenord.

Kan jag installera vad som helst på min Hosted Hyper-V, eller uppdatera med Windows Update?

Ja, du kan installera allt som en fysisk dedikerad server skulle stödja. Vi tillåter dock givetvis inte att ni installerar program som ni inte har licenser för att använda eller installera. Windows Update är även det fritt att använda.

Hur startar jag om min server om jag inte kommer åt den utifrån?

Ni kan hitta kontroller för detta på kontrollpanelen, under "Microsoft Hyper-V" och "Virtual Machine".

(0 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: