Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas
Skapa subdomän med eget lagringsutrymme på webbhotell

Ni kan skapa subdomäner med egna lagringsutrymmen i kontrollpanelen, endera genom att på Plus-hotell lägga upp domänen på traditionellt vis (d.v.s. lägga upp t.ex. "subdomän.exempel.com" som en egen domän och skapa en pekare för subdomänen i DNS-zonen för huvuddomänen), eller genom att lägga till en subdomän på en redan skapad huvuddomän på följande sätt:

Rullgardinsmenyn "Subscription" -> Välj webbhotell -> (För Plus-hotell, gå till "Domains" och välj domän) -> "Subdomains"

I "Subdomains" väljer ni sedan namn på subdomänen och aktiverar de funktioner som behövs. Ni kan även välja mellan att använda huvudanvändaren för FTP (som konfigureras under "Web Hosting Settings"), eller konfigurera en egen FTP-användare som bara har tillgång till subdomänen. Om ni vill använda huvudanvändaren så behöver ni gå till subdomänen via mappen "subdomains" när ni ansluter via FTP.

Om domänen i fråga ligger på våra DNS-servrar och ni har valt att knyta webbhotellet mot en viss domän under "All my domains", kommer subdomänen att få en pekare automatiskt och börja fungera inom en halvtimme. Om domänen inte är knuten mot webbhotellet så behöver ni lägga till pekaren manuellt.

(1 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: