Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas
Lägga till domänalias på webbhotell

Om ni har flera domäner som ni vill koppla till samma webbsida (exempelvis en .se- och en .com-domän), så kan ni lägga till de extra domänerna som domänalias.

Logga in i kontrollpanelen och gå följande väg:

Rullgardinsmenyn "Subscription" -> Välj webbhotellet -> (För Plus-hotell, klicka sedan på "Domains" och välj domän) -> "Domain Aliases" -> "Add Domain Alias"

Skriv där in hela extradomänen (t.ex. "extradomän.com" eller "subdomän.extradomän.se"), och välj vilka funktioner ni vill att den extra domänen ska vara alias för.

  • Ett mejlalias vidarebefordrar mejl från mejlkonto@[aliasadress] till mejlkonto@[huvudadress], men ni kommer inte att kunna skicka ut via aliasadressen.
  • Ett webbalias vidarebefordrar besök på aliasadressen till det material som ligger under huvuddomänen på webbhotellet.
  • "Synchronize DNS zone with the primary domain" innebär att domänen kommer att pekas på samma sätt som huvuddomänen, så länge den ligger på våra namnservrar.

Tänk på att ni även måste peka domänen emot webbhotellet, endera via "Synchronize DNS zone with the primary domain" eller manuellt. IP-numret för webbpekare hittar ni under "Web Hosting Settings" på webbhotellet. Ni kan även se de nuvarande pekarna för huvuddomänen under "All My Domains" på kontrollpanelen (ni navigerar dit via rullgardinsmenyn "Subscription").

(1 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: