Kunskapsdatabas: Hosted Exchange
Skapa delad mapp

I kontrollpanelen för Exchange kan man skapa delade mappar sk "Public Folders". I dessa mappar kan användare dela material så som filer och bilder. Det går att skapa maximalt 5 stycken delade mappar.

Välj Exchange-tjänsten i rullistan.

Klicka på fliken "Exchange" -> "More Services" -> "Public Folders".

Klicka på "Add New Public Folder".

Skriv in vad ni vill att mappen ska heta, hur mycket utrymme den får ta (max 768 MB) samt välj vilken roll alla användare i Exchange-domänen ska ha för rättigheter per automatik. Dessa rättigheter går att ändra i efterhand på alla eller enskilda användare. Om ni vill att det ska gå att mejla till mappen så kryssar ni i rutan för "Mail-Enabled", väljer en mejladress samt om vem som helst ska kunna mejla till den eller bara Exchange-användarna i organisationen. Klicka på "Finish" för att avsluta.

(3 röster)