Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas
Skapa distributionslista

En distributionslista eller "Distribution List" är en maillista/mailgrupp som används för att distribuera mail till medlemmar av listan. Till exempel kan ni ha en lista som har mailadressen info@yourdomain.com som i sin tur skickar vidare mailen till de adresser ni vill ska få mailen. När man skapar listan i  kontrollpanelen får man välja om alla eller bara medlemmar som prenumerar på listan ska kunna maila till adressen.

Välj Exchangetjänsten i rullistan.

Klicka på fliken "Exchange" -> "Distribution Lists" -> "Add New Distribution List".

Fyll i Alias, Display name (det namn som kommer visas om du väljer att mejla ifrån listan) och E-mail Address (mailadressen till listan). Välj om du vill att vem som helst ska kunna skicka mejl till listan eller om bara organisationen ska kunna göra det eller utvalda personer. Klicka på "Submit".

Klicka nu på den listan du nyss skapade och sedan fliken "Members" -> "Add New Member" för att lägga till medlemmar till listan, dvs de som ska få mejlen när man meljar till listan.

Kryssa för vilken/vilka adresser du vill lägga till i listan och klicka "Submit".

Förutom detta kan man göra vissa ändringar i de övriga flikarna. Till exempel om ni vill ge rättigheter till någon att skicka ifrån listans mailadress gör ni detta under fliken "Permissions".

(0 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: