Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas
Typer av domänpekare

När ni ska peka en domän finns ett antal pekare att välja bland, som bör användas i olika syften:

 • A: Pekar ett domännamn mot en IP-adress, används oftast för grunddomänen. AAAA används för att peka en domän mot en IPv6-adress.
  "exempel.com A 1.2.3.4" - "mail.exempel.com A 1.2.3.5" - "exempel.com AAAA fe80::578:dee3:7525:20a2"
 • CNAME: Lägger ett namn som alias för en annan pekare, används t.ex. ofta för "www".
  "www.exempel.com CNAME exempel.com"
 • MX: Används för att ange vilken server som ska ta emot mail för domänen, anges ofta med olika prioritet (lägre värde ger förtur) om flera mailservrar ska användas. MX-pekare kan endast pekas till domännamn, ej till IP-adresser.
  "exempel.com MX 10 mail.exempel.com"
 • TXT: Används för autentisetingsprotokoll (som SPF eller Google-verifikation m.m.) och andra mer komplexa pekare.
  "exempel.com TXT v=spf1 include:exchange.spf.s.thehostingplatform.com ~all"
 • SRV: Brukas för olika tjänster som behöver transportera trafik över t.ex. TCP eller TLS (t.ex. Lync). Specificerar tjänst, protokoll, prioritet, vikt, och port. Mer info om hur man lägger till detta finns här.
  "_sip._tls.exempel.com SRV 100 1 443 sipdir.online.lync.com"
 • SOA och NS: Dessa pekare används för att definera namnservrar och s.k. "start of authority". Dessa bör ej modifieras. Om ni vill byta namnservrar på en domän som är registrerad hos oss, se istället denna guide.
(6 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: