Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas
Skapa temporär domän för webbhotell i kontrollpanelen

En temporär domän är bra att ha för att kunna se hur en hemsida ser ut innan den riktiga domänen har pekats till hotellet eller flyttats/registrerats. Använder man ett CMS så som Joomla! eller WordPress fungerar en temporär webbadress bättre än när man använder sig utav "Site Preview" i kontrollpanelens filhanterare, då en temporär domän gör att databaskopplingar med mera utförs korrekt.

Börja med att se till att domänen som lagts upp på webbhotellet är den riktiga domänen (d.v.s. "exempel.com" snarare än "test.exempel.com" eller "temp.exempel.com") och gå sedan följande steg:

Rullgardinsmenyn "Subscriptions" -> "All My Domains" -> Fliken "All My Domains" -> "Add Domain"

I alternativen för domänen ni nu lägger till, välj "Create a subdomain", fyll i ett önskat namn, och välj "hosterspace.com" i rullgardinsmenyn (alternativet ligger under "Select Provider's Domain"). Ange även vilken tjänst ni vill koppla domänen till under "Used by subscriptions" (domänen kommer då automatiskt pekas till tjänsten som valts). Spara sedan.

 Ni behöver sedan gå till hotellet som ni kopplat domänen till genom att gå följande väg:

Rullgardinsmenyn "Subscriptions" -> Välj webbhotellet i fråga -> (För "Plus"-hotell, välj sedan "Domains" och klicka på domänen i fråga) -> "Domain Alias" -> "Add Domain Alias"

Här skriver ni in hela den temporära domän ni tidigare skapat (t.ex. "exempel.hosterspace.com"). Se till att kryssa i alternativet "Web" (de övriga är inte nödvändiga). Klicka på "OK".

Ändringarna kan sedan ta upp emot en halvtimme att slå igenom, men ni ska sedan kunna gå till er nya sida på hotellet genom att besöka den temporära domän ni skapat.

(7 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: