Kunskapsdatabas: Kontrollpanelen
Peka domän via kontrollpanelen

(Om domänen ligger på Elastic Cloud-namnservrarna, se denna artikel.)

Om en domän ligger på våra DNS:er så kan ni peka den via kontrollpanelen. En lathund för olika typer av pekare finner ni här. Tänk på att ändringar i DNS:erna tar upp emot en halvtimme att slå igenom helt.

Börja med att gå till "All My Domains".

Under fliken "All My Domains" hittar ni sedan alla domäner som ni har lagt upp på våra DNS:er. Klicka på domänen ni vill modifiera.

Väl inne på inställningarna för en av era domäner, gå till fliken "DNS Zone" för att redigera pekarna. Ni kan endera klicka på en befintlig post för att redigera den, eller lägga till en ny via knappen "New Record". Ni kan även ta bort poster genom att markera dem och trycka "Delete".

Om någon av pekarna inte går att markera eller redigera så är de troligtvis knutna till ett webbhotell/epostpaket (ni kan se vilka tjänster som är knutna under "Used by subscriptions" under fliken "General information"). För att redigera pekarna behöver ni i detta fall gå följande väg:

Rullgardinsmenyn "Subscription" -> Välj webbhotellstjänsten som använder sig av domänen -> (Om ni har ett "Plus"-hotell, gå till "Domains" och välj domänen) -> "DNS Settings"

Inne på "DNS Settings" kan ni sedan redigera pekarna för domänen i fråga. Dessa kommer sedan synkroniseras med pekarna under "All My Domains" när ändringarna sparas.

(6 röster)