Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas
Skapa och använd en egen mall från en Elastic Cloud Server backup

Du kan skapa egna mallar (s.k. "templates") av en backup för att sedan kunna skapa en ny virtuell server baserad på mallen. Detta gör att du kan nya servrar som är kopior av en tidigare server, eller spara en kopia av en server även efter att den och dess backuper tagits bort.

Skapa mall/"template" från backup

Logga in i kontrollpanelen för Elastic Cloud Server. Klicka på knappen ”Virtual machines” i panelen till vänster, därefter klickar ni på maskinen ni vill skapa en mall utav. Håll musen över ”Storage” i menyn längst upp och klicka på ”Backups”, därefter klickar ni på knappen ”Convert to template” under ”Actions” längst ut till höger på backupen (om ni inte har en aktuell backup att använda för en template så kan ni manuellt skapa en ny backup enligt denna guide).

På nästa sida får ni namnge er mall i rutan "Label", och ni får även välja en gräns för minsta mängd RAM samt diskutrymme ni vill tillåta när en maskin skapas med denna mall. Klicka sedan på "Convert Backup".

När detta är gjort kommer systemet att börja konvertera er backup till en mall, ni kan se status på detta om ni klickar på ”Dashboard” i panelen till vänster, där kommer den att synas under namnet ”ConvertBackup”.

Skapa server baserad på egen mall/"template"

Denna process är densamma som för andra mallar, bortsett från att ni väljer er egen mall vid första steget av serverskapandet (dessa finns under kategorin "Your Templates" i listan över tillgängliga mallar). Ni hittar en guide för att skapa Elastic Cloud-servrar här.

(2 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: