Skapa en ny Elastic Cloud Server

Du skapar och hanterar dina Elastic Cloud-servrar i ECS-kontrollpanelen. Klicka där på knappen ”Build” uppe i högra hörnet och därefter på ”Add New Virtual Machine”.

Steg ett i guiden för att skapa en ECS är att välja en mall, eller "Template". Detta är den mall som er server skapas utifrån, och här får ni välja mellan många olika Linux-distributioner samt Windows Server 2008 eller 2012. Välj den mall ni vill använda, och klicka därefter på Next.

Steg två är att välja namn och lösenord för er server; "Label" är det namn som er server kommer att ha i kontrollpanelen, och "Hostname" är det namn er server kommer att presentera sig som inuti servern. I fältet för "Password" fyller ni i det lösenord som användaren "root" eller "Administrator" - som är användaren som har full tillgång till allt i er server - ska använda, och det är viktigt att detta lösenord är ett starkt lösenord (vi rekommenderar en blandning av gemener, versaler, och siffror). Därefter klickar ni på Next.

I steg tre av guiden får ni välja resurser för er server, det vill säga hur stor mängd RAM (det är rekommenderat att använda tvåpotenser som 1024, 2048, 4096, o.s.v.) och CPU cores servern ska ha, samt hur stor systemdisken är och vilken porthastighet ni vill ha på det primära nätverkskortet. Dessa reglage går att ändra i efterhand om ni skulle vilja det. Klicka på Next när ni är färdiga.

I sista steget i guiden får ni välja om ni vill bygga och starta er maskin direkt efter att den skapats i systemet samt välja ifall ni vill ha automatisk backup (detta alternativ sätter automatiskt upp backupscheman för er server där det tas backup en gång per dag samt en gång i veckan, läs mer om backupscheman här).