Kunskapsdatabas: Domännamn och DNS
Peka domän mot VPS med Plesk

För att peka en domän webbmässigt emot er VPS (så att man t.ex. kan se en sida upplagd på servern i en webbläsare) så pekar ni domänen mot IP-adressen för VPS:en med en A-pekare i DNS:erna. Guide på hur ni pekar en domän i vår kontrollpanel hittar ni här.

För att veta vilket IP-nummer ni ska peka till loggar ni in i er kontrollpanel och hittar IP-numret enligt nedan:

Rullgardinsmenyn "Subscription" -> Välj VPS-tjänsten -> "Home"

Under rubriken "Server Manager" hittar ni IP-adressen för VPS:en. Tänk på att även skapa en pekare för "www" mot VPS:en, hur man gör detta står med i den länkade guiden ovan.