Kunskapsdatabas: Webbhotell
Peka domän mot webbhotell

För att peka en domän webbmässigt mot webbhotellet (så att man kan se hemsidan i en webbläsare) så pekar ni domänen mot IP-adressen för webbhotellet med en A-pekare i DNS:erna. Guide på hur ni pekar en domän i vår kontrollpanel finner ni här.

För att veta vilket IP-nummer ni ska peka till loggar ni in i er kontrollpanel och hittar IP-numret enligt nedan:

Rullgardinsmenyn "Subscription" -> Välj webhotell -> "Domains" -> Välj domän

På sidan ni landar på kan ni se webbhotellets IP-adress, och ni ska alltså peka domänen till denna IP-adress. Tänk på att även skapa en pekare för "www" mot webbhotellet, hur man gör detta står med i den länkade guiden.

Pekarna för mail varierar beroende på vilken mailserver ni ligger på, se denna guide.