Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas
Skapa backupschema för disk i Elastic Cloud Server

Om ni vill ha regelbunden backup för era diskar i Elastic Cloud Server måste ni endera aktivera funktionen "AutoBackups" (detta schema tar en backup per dag och sparar den en dag bakåt, och en backup per vecka och sparar den en vecka bakåt), eller själva skapa ett backupschema.

Logga in i kontrollpanelen för Elastic Cloud Server, och klicka sedan på knappen ”Virtual Machines” i panelen till vänster och därefter på namnet för den server vars disk ni vill ta en backup på. På översiktssidan ni kommer till kan ni endera aktivera "AutoBackups", eller konfigurera ett eget schema genom att först hålla musen över ”Storage” i menyn längst upp och klicka på ”Disks”.

Klicka på kugghjulet längst ut till höger på disken i listan där ni klickar på ”Schedule for backups”.

På nästa sida klickar ni på knappen "New Schedule".
Det är här ni skapar ert backupschema för er server.

  • Frequency betyder hur ofta backup skall tas
  • Period kan vara antingen Days, Weeks, Months eller Years
  • Rotation period bestämmer antalet backups som sparas.*
  • Start Time är vilken tidpunkt backup skall köras
  • Enabled är ifall schemat skall vara aktiverat eller inaktiverat


*Ifall Rotation period är satt till 7, Period är satt till Days och Frequency är 1 så tas det en backup varje dag, när den tagit 7 backuper så skrivs backup nummer 1(första backupen) över och så börjar systemet om från början.

(5 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: