Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Lägg till extra IP-adress till Elastic Cloud Server

En extra IP-adresskostar 20 kr per månad. 

Lägga till en ny IP-adress i samma nät som er nuvarande

Logga in i kontrollpanelen för Elastic Cloud Server, och klicka på "Virtual Machines" i menyn till vänster och sedan på namnet för den server du vill lägga till en extra IP-adress för.

Håll musen över knappen ”Networking” i menyn högst upp och klicka sedan på undermenyn ”IP addresses”.

På nästa sida klickar ni på knappen ”Allocate new IP address assignment”. Välj ett nätverksinterface under ”Network Interface” och sedan vilken IP-adress ni vill ha i rullistan. Klicka sedan på knappen ”Add IP Address Assignment”. När du har lagt till IP-adressen enligt ovan måste du klicka på knappen ”Rebuild Network” för att ändringen ska slå igenom.

Lägga till en ny IP-adress i annat nät

Logga in i kontrollpanelen för Elastic Cloud Server, och klicka på "Virtual Machines" i menyn till vänster och sedan på namnet för den server du vill lägga till en extra IP-adress för.

Håll musen över knappen ”Networking” i menyn högst upp och klicka sedan på undermenyn ”Network Interfaces”.

Klicka på knappen ”Add New Network Interface”. På nästa sida får ni välja ett namn för ert nätverksinterface under "Label" samt vilken porthastighet detta skall ha. Klicka sedan på knappen ”Submit”.

Servern behöver nu startas om för att ändringen skall slå igenom ordentligt, detta kan ni göra om ni håller musen över ”Overview” i menyn längst upp och där klickar på ”Properties”, på nästa sida klickar ni på knappen ”Reboot”.

När servern har startats om kan ni följa den första guiden i denna artikel, och se till att välja det nya nätverksinterfacet vid tillägg av IP-adress.

(3 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: