Lägg till en ny hårddisk för Elastic Cloud Server

Logga in i Elastic Cloud Server-kontrollpanelen, och klicka på "Virtual Machines" i panelen till vänster och klicka på namnet för den server du vill lägga till mer en ny hårddisk för.

Välj sedan ”Storage” i flikarna längst upp och klicka på ”Disks”.

Klicka på knappen ”Create disk”.

På nästa sida får ni välja ett namn för er disk i rutan "Label", storleken på er disk, vilket datastore den skall finnas på (prestandamässigt spelar det ingen roll vilken ni väljer) samt vissa avancerade alternativ för er disk som är olika beroende på om det är Windows eller Linux. Om det är en Linux-maskin kommer ni att kunna välja Mount Point, ifall disken skall vara i Linux FSTAB samt ifall den skall vara till för Swaputrymme. Ifall ni kryssar i rutan Require Format Disk kommer systemet att tvinga fram en formatering av disken efter den skapats.