Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

DNS Anycast för Elastic Cloud Server

Du kan nu kostnadsfritt hosta din domän på Elastic Cloud Servers namnservrar som använder Anycast. Med DNS Anycast så styrs DNS-uppslag till den namnserver som ligger närmast besökaren. Detta ger därför en snabbare responstid. För att nyttja DNS Anycast för din domän, följ stegen nedan:

I ECS-kontrollpanelen, klicka på "DNS" i panelen till vänster.

Klicka på "Create DNS Zone" och skriv in ditt domännamn (t.ex. example.com). Låt "Auto populate with existing DNS records" vara ikryssad och tryck på "Submit".

På nästa sida kommer ni att få upp zonen för domänen som ni precis lagt till, och ifall funktionen ”Auto populate with existing DNS records” var ikryssad kommer ni här att kunna se lite pekare som systemet hämtat automatiskt åt er. Om det skulle finnas fler pekare som ni vill lägga till kan ni göra detta genom att klicka på ”+”-knappen under typen av pekare.

När ni skapar en pekare får ni upp en ruta för "Name" där namnet på subdomänen fylls i, skriver ni t.ex. "www" här skapar ni pekaren www.example.com, skriver ni "@" i rutan pekar ni er domän utan subdomän. I rutan för IP/Hostname fyller ni i var någonstans er pekare skall peka. Wildcardpekingar som tex *.mydomain.com stödjs tyvärr inte i ECS DNS.

Sista steget för att slutföra konfigureringen av er domän är att ändra namnservrarna till följande hos er Registrar för er domän:

  • ns1.elasticnameserver.com (69.168.228.2)
  • ns2.elasticnameserver.com (69.168.229.2)
  • ns3.elasticnameserver.com (69.168.230.2)
  • ns4.elasticnameserver.com (69.168.231.2)
(0 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: