Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas
Installera VMware Client Integration Plugin med Pale Moon

Genom vCloud-kontrollpanelen så kan man bland annat ladda upp eget installationsmedia och även ladda ned de sparade virtuella maskinerna och vAppar som finns under ens konto. För att kunna göra detta så behöver göra en lite workaround då det verkar som att Firefox och Chrome inte har stöd för detta på senare versioner, men genom att följa denna guide så finns möjlighet att ladda upp och ladda ner de servrar ni vill ha!

 

När ni har loggat in på ert vCloud-konto så behöver ni gå till "Catalogs" -> "Media & Other" och sedan klicka på "Upload" och då kommer ni att få ett felmeddelande som säger att ni behöver ladda ner VMware Client Integration Plugin.

 

Klicka sedan på "Download the Client Integration Plug-in" vilken kommer att ta er vidare till denna sidan https://kb.vmware.com/s/article/2145401 där ni kan ladda ned det Plug-in som behövs. Det finns även möjlighet att klicka direkt på denna länken så kommer programmet att laddas ner direkt: 
http://vsphereclient.vmware.com/vsphereclient/1/2/3/0/3/8/6/6/VMware-ClientIntegrationPlugin-6.2.0.exe

 

Nu bör detta progammet finnas i er nedladdade mapp på datorn, men installera inte detta ännu utan vänta tills de senare stegen är avklarade!

Istället för att använda sig utav Chrome eller Firefox så kan man installera en webbläsare som heter Pale Moon och den versionen som man behöver installera för denna guiden är 32-bitars för annars kommer det inte att fungera. Nedladdningsprogrammet finns att hämta via denna länken https://www.palemoon.org/download.shtml. Ifall det skulle vara så att detta inte fungerar när ni testar så kör jag version 28.6.0 (32-bit) och då bör ni kunna ladda ned en legacy-version av detta via denna länken http://archive.palemoon.org/palemoon/

Sedan efter att ni har installerat Pale Moon så kan ni stänga ner webbläsaren. Efter detta behöver ni även installera Adobe Flash-player om ni inte redan har det installerat på ert system då vCloud kräver detta. Ni hittar Adobe flash via denna länken https://get.adobe.com/se/flashplayer/ (glöm inte att bocka ur de "Valfria alternativen" så att inte McAfee installeras också)

Nu kan ni äntligen installera Client Integration Plug-in! Det enda ni behöver göra nu är att stänga alla webbläsare, annars kommer inte installationen att gå igenom.

Logga sedan in i vCloud-portalen och gå till "Catalogs" -> "Media & Other" och sedan klicka på "Upload" och då kommer ni att få upp en ruta som ni har möjlighet att ladda upp via!

Om ni behöver ladda ned en virtuell server så kan ni göra det, men det gör ni genom att gå till "My Cloud" -> "vApps". För att ladda ner en virtuell server så behöver vAppen vara avstängd och jag rekommenderar att ni först stänger av servern mjukt när ni väl är inloggade i den och sedan klickar på "Power off" under "vApps". Power off är samma som att man drar strömmen från servern vilken kan leda till komplikationer. 

Efter att ni har stängt av allting så bör ni nu kunna högerklicka och klicka på "Download". Om ni vill så kan ni hålla koll på status för nedladdningar och uppladdningar genom att gå till "Catalogs" -> "Media & Other" och klicka på "View uploads and downloads".

(2 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: