Installera VMware Client Integration Plugin för kontrollpanelen

Genom vCloud-kontrollpanelen kan man bland annat ladda upp eget installationsmedia och ladda ned sparade virtuella maskiner och vAppar. För att detta ska fungera krävs det att man installerar VMware Client Integration Plugin. Saknas denna får man följande felmeddelande på vissa ställen i kontrollpanelen:

Följ nedan steg för att installera detta för webbläsaren Firefox.

1. Avinstallera alla eventuella tidigare versioner av VMware Client Integration Plugin från datorn. Detta görs i Kontrollpanelen i Windows.

2. Ladda ner installationsprogrammet för pluginet från leverantören på följande länk (kör EJ installationen ännu) http://vsphereclient.vmware.com/vsphereclient/4/2/7/4/6/6/6/VMware-ClientIntegrationPlugin-6.2.0.exe

3. Öppna Firefox och skriv "about:config" i adressfältet och klicka på knappen för att komma förbi varningen. Detta öppnar avancerade inställningar för Firefox som normalt är dolda.

4. Högerklicka i listan och välj "Ny -> Boolesk".

5. Döp inställningen till "plugin.load_flash_only". Ange värdet "false"

6. Stäng Firefox (samt andra webbläsare) och kör nu installationsprogrammet för VMware Client Integration Plugin som du laddade ner i steg 2.

7. När pluginet installerats bör du se följande när du loggar in i vCloud-kontrollpanelen. Välj "Tillåt och kom ihåg" på samtliga.

Nu ska det fungera att ladda upp och hämta från vCloud-kontrollpanelen. Skulle felet mot förmodan kvarstå, prova att installera 32-bitarsversionen av Firefox: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/

Bifogade filer