Lösenord för nyskapad server

När man skapar en VM från en mall från katalogen sätts ett autogenererat lösenord. Nedan finns instruktioner för hur man får fram detta lösenord.

1. Logga in på kontrollpanelen. Man kan även logga in med sina Hosted VMware-uppgifter genom att klicka på "Logga in med VMware konto".

2. Gå via "Mina tjänster" > "Hosted VMware" > "Öppna kontrollpanelen"

3. Logga in i vCloud Director med era Hosted VMware uppgifter. Om ni loggade in genom att klicka på "Logga in med VMware konto" i steg ett anger ni samma användarnamn och lösenord för att logga in mot vCloud Director.

4. Gå via "My Cloud" > "VMs" > Högerklicka på VMen som ni vill visa lösenordet för > "Properties".

5. Gå via fliken "Guest OS Customization" och under rubriken "Password Reset" finner ni lösenordet för VMen. Använd lösenordet för att ansluta till servern via SSH (Användarnamn: root) eller fjärrskrivbord (Användarnamn: Administrator).