Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas
Brandväggsinställningar för ECS

För att göra ändringar i brandväggen för er ECS behöver ni logga in i er kontrollpanel. I panelen till vänster klickar ni sedan på knappen "Virtual Machines" och väljer därefter den maskin ni vill utföra ändringar på.

I översikten för er maskin, klicka på knappen "Networking" längst upp och därefter på "Firewall" i listan som dyker upp.

Här kan ni konfigurera de regler ni vill använda er av, och inställningsmöjligheterna är som följer:

  • "Interface": vilket nätverksskort i er server ni vill att regeln skall gälla för.
  • "Command": bestämmer om ni vill acceptera eller avböja anslutningar som överensstämmer med reglerna ni sätter i efterföljande kolumner.
  • "Source Adress": den IP-adress som ni önskar lägga in en regel för, fyller ni i IP-adressen 0.0.0.0/0 betyder detta att regeln gäller för alla IP-adresser som ansluter. Ni kan ange enskilda IP-adresser, eller intervall enligt CIDR-standard (t.ex. "192.168.100.0/24") eller separerat med bindestreck (t.ex. "192.168.1.1-192.168.1.10") 
  • "Destination Port": den port ni vill skapa en regel för, till exempel port 80 om ni vill skapa regler för HTTP. Om ni vill lägga till fler portar på samma regel kan ni ange flera kommaseparerade portar (t.ex. "80,8080,21,8443"), eller ett kolonseparerat intervall (t.ex. "80:100").
  • "Protocol": anger vilket protokoll som regeln gäller.

Längst ner på sidan, under "Default Firewall Rules", kan ni välja om brandväggen skall avböja eller acceptera anslutningar som det inte finns en specifik regel för. Notera att det är möjligt att låsa ut sig från servern om man avböjer alla anslutningar.

För att verkställa era ändringar klickar ni på knappen "Apply Firewall Rules" längst ner på sidan.

(4 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: