Vanliga frågor för webbhotell

Nedan kan ni se svaren på de mest ställda frågorna för webbhotell. Vill ni se alla artiklar klicka här.

Jag har tappat bort mina FTP-uppgifter (användare/lösenord/värd), var hittar jag dem?

Har ni tappat bort dina FTP-uppgifter kan ni sätta nya i kontrollpanelen, ni hittar en guide till detta här.

Vart laddar jag upp filer för att de ska synas på webben?

Ni laddar upp filerna till mappen "httpdocs" på webbhotellet, endera via FTP eller "Filemanager" i kontrollpanelen.

Hur ser jag min sida innan domänen pekar till hotellet?

Detta kan åstadkommas genom att skapa en temporär domän i kontrollpanelen, och lägga denna som alias. Guide för att göra detta finner ni här.

Kan jag lägga upp flera domäner på samma hotell?

Om ni har ett Plus-hotell (Web Start Plus eller Web Unlimited Plus) så kan ni följa denna guide för att lägga till en ny domän på hotellet. Om ni har ett äldre webbhotell, kontakta supporten så hjälper vi er att uppgradera.

Hur skapar jag en subdomän?

Guide för att skapa subdomäner hittar ni här.

Stöder era hotell [programmerings- eller script-språk] eller [CMS]?

Vilka språk och andra verktyg som stöds kan ni se på vår tekniska specifikation. Våra webbhotell stöder allt som krävs för att installera alla vanliga CMS som t.ex. Joomla!, WordPress, Drupal eller Umbraco. Notera dock att ett Webbhotell Start kräver att ni köper till en databas för att använda dessa CMS. Vi rekommenderar även Linux-hotell för alla PHP-baserade CMS.

Erbjuder ni verkligen obegränsat utrymme på era webbhotell?

Vårt paket Web Unlimited har ingen utrymmesbegränsning, dock kräver vi att allt material på hotellet är relaterat till sidan som ligger på hotellet och är publikt material. Det är alltså inte tillåtet att använda hotellet som lagringsutrymme för backuper, fildelningsyta för nedladdning av filer eller liknande. För denna typ av användningsområde rekommenderar vi våra andra tjänster, som till exempel Elastic Cloud Server eller Virtuell Privat Server.

Har ni något virus- och spam-skydd på era webbhotell och mejltjänster?

Vi filtrerar all inkommande och ugående epost via vårt spamfilter, som bygger på systemet Halon. Gällande webbhotell så genomför vi regelbundna antivirusgenomsökningar av alla våra webbhotellsservrar. Det är dock upp till er som kund att hålla era sidor uppdaterade och därigenom säkra.

Kan jag se statistik för antal besökare m.m. via kontrollpanelen?

Våra webbhotell har två statistikverktyg inbyggda, ni måste dock aktivera något av dessa enligt denna guide.

Kan jag byta namn på en domän som ligger upplagd på ett hotell?

Tyvärr så kan en domän som lagts upp under "domains" på ett webbhotell inte redigeras, utan ni behöver sätta upp en ny domän parallellt med den gamla och migrera innehållet dit. Kom ihåg att även databasen måste flyttas över innan ni tar bort den gamla domänen.

Hur byter jag plattform (Windows till Linux eller vice versa) på mitt webbhotell?

Tyvärr kan inte plattform bytas automatiskt, utan ni behöver kontakta oss på supporten. Vi hjälper er att sätta upp ett hotell som ersätter det gamla, som ni sedan kan migrera över filer och databas till.