Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas: Webbhotell
Nå hemsida innan ompekning av domän (ändring av lokal hostsfil)

Denna guide gäller datorer med Windows.

Om ni har en domän som ännu inte pekar till er server (eller annan tjänst), eller inte kan pekas om till en ny tjänst ännu, så kan ni lokalt på er dator göra inställningar för att peka domänen i testsyften.

Detta åstadkoms genom att redigera filen ”hosts” som ligger lokalt på er dator i följande mapp:

C:\Windows\System32\drivers\etc

Se till att högerklicka filen ”hosts” och kör den som administratör. Den kan öppnas med alla textredigerare, men helst en enkel variant som t.ex. Anteckningar/Notepad för att undvika formateringsproblem. Nya lokala domänpekningar kan sedan läggas in i detta format (förklaring överst och exempel underst):

[IP-adress för tjänst] [domännamn som ska länkas till IP-adress]
31.216.35.44 minsajt.se
31.216.35.44 www.minsajt.se

Byt ut IP-adressen till er servers eller webbhotellets IP-adress och domännamnet till just ert domänamn.

Det innebär i detta exempel att alla anslutningar som er dator gör mot domännamnet "minsajt.se" efter att ni sparat ”hosts” kommer efter detta omdirigeras till 31.216.35.44 som är ett webbhotell hos oss. När ni sparar ändringarna, se till att ange namnet på filen som ”hosts” (inklusive citattecken) för att se till att den sparas utan filändelse. Observera att det enbart är din dator som kommer omdirigera dit, alla andra som surfar emot sajten på internet kommer skickas till den servern som finns i er DNS pekning som vanligt.

När ni har testat klart är det bra att öppna denna hostsfil igen och ta bort de rader ni lagt in.

(2 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar:
CAPTCHA verifikation 
 
Var god och skriv in texten från bilden i textrutan nedan. Detta krävs för att motverka automatiserade registreringar och formulär.