Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas: Hosted Azure Pack
Skapa och konfigurera nätverk i Hosted Azure Pack

Guide för hur ni loggar in i kontrollpanelen för Hosted Azure Pack finns här.

Klicka på "New" längst ner -> Virtual Network -> Quick Create -> Välj Namn, Address space och storlek på nätet. Klicka på "Create Network".

Efter ni skapat nätverket behöver man även konfigurera nätverket och enabla gatewayen för att kunna ansluta servern till internet.

Klicka på Network i menyn till vänster -> klicka på nätverket ni skapat -> Configure.

Fyll i IP-adress till önskade DNS servrar. Om ni vill kan ni använda Ipeers DNS servrar som är: 10.0.10.10 och 10.0.11.11 men det går även bra att använda andra DNS servrar som te.x Googles publika DNSer.

Klicka i "Enable direct internet access using NAT". Tyvärr finns inget stöd för "Border Gateway Protocol" ännu.

Klicka på Save.

För att ansluta en VM till internet behöver man även knyta servern till det skapade nätverket.

Klicka på Virtual Machines i vänstermenyn -> stoppa VMen -> klicka på VMen -> Configure -> Attach -> Network.

 

(1 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: