Lägga till domän på Plus-hotell i nya utseendet

(Vissa ikoner i kontrollpanelen kan skilja sig beroende på om du har ett Linux- eller Windows-hotell, men denna guide gäller båda.) Denna guide gäller webbhotellen med det nya utseendet, har ditt hotell ett annat utseende följ denna guide istället. I de nya hotellen så lägger man till domänen först och eventuella mail och FTP-konton läggs till efteråt. Se guide för att lägga till e-post här och FTP-konton här.
I det nya utseendet behöver man inte specifiera serversupport så som php och asp, detta aktiveras automatiskt.

Klicka på "Websites & Domains" fliken -> Add New Domain. Eller klicka på "Add Domain".

Fyll i domännamnet utan www i fältet för "Domain Name". T.ex: minhemsida.se
Välj om ni vill att domänen ska hostas i vår DNS, det kommer då skapas en zon för domänen under All my domains. Välj "Website hosting" som Hosting Type.

I "Document root" skriver in den mapp som ni vill att sajten ska lägga sig i. T.ex kan ni skriva in httpdocs/domännamn då kommer sajten att lägga sig i en undermapp till httpdocs. Eller så kan ni skriva in bara sajtens namn så hamnar den i en undermapp i rootkatalogen. Har ni redan en sajt som har httpdocs som document root och lägger till en till domän som ni också anger bara httpdocs för som document root så kommer de två sajterna att visa samma innehåll. Klicka på OK.