Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas
Ändra resurser (CPU, RAM, disk) för en existerande Elastic Cloud Server

För att ändra resurser för er ECS behöver ni logga in i er kontrollpanel. Därefter klickar ni på ”Virtual Machines” i panelen till vänster för att få upp en lista över maskiner som finns under ert konto, därefter klickar ni på den maskin ni önskar ändra resurserna för.

VM

I översikten för er maskin på nästa sida kan ni klicka på knappen ”Tools” och därefter ”Edit Virtual Machine” under ”VM Options”.

VM Options

På nästa sida får ni möjligheten att ändra antal CPU cores samt hur mycket RAM ni vill tilldela er maskin. Notera att många operativsystem kräver en omstart vid förändring av resurser. Ni kan se vilka operativsystem som stödjer vad i denna lista, under kolumnen "allow resize without reboot".

Vill ni utföra ändringar i storleken på diskarna i er maskin kan ni göra detta genom att klicka på ”Disks” under fliken ”Storage” längst upp på sidan.

Där kan ni klicka på kugghjulet längst ut till höger för den disk ni vill ändra storleken på, och där klicka på ”Edit”. På nästa sida kan ni ställa in storleken på er disk via reglaget, spara sedan ändringen genom att klicka på knappen ”Save disk”. Det är viktigt att notera att det är mycket riskabelt att minska hårddiskutrymme på en server, speciellt Windows-servrar. Ta därför helst en backup innan ni provar detta.

(1 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: