Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas: E-post
Lägga till IMAP e-postkonto i Outlook

Guiden visar hur man lägger upp sitt e-postkonto i Outlook 2016 med IMAP eller POP. Använder ni en annan version av Outlook kan utseendet skilja sig i från de bilderna som finns i guiden.
Du behöver en mailtjänst hos Ipeer, ert användarnamn (hela mailadressen) och lösenordet ni angav när ni skapade mailadressen i vår kontrollpanel. Har ni glömt dessa kan ni följa denna guide.


Steg 1: Gå till "Files/Arkiv" och klicka på "Kontoinställningar" och sedan "Kontoinställningar..." igen för att få upp rutan som visas nedan och klicka sedan på "Nytt..."

Steg 2: Efter att du har klickat på "Nytt..." så fyll i "Manuell konfiguartion..." och sedan "Nästa"Steg 3: Klicka sedan i "Pop eller IMAP" och efter det "Nästa"Steg 4: Här behöver ni fylla i information som gäller den mail ni använder. 

Ditt namn: Ert namn som kommer synas i "Från". Vanligtvis ditt för- och efternamn.
E-postadress: Den e-postadressen som ni vill lägga till
Kontotyp: Vi rekommenderar att använda IMAP istället för POP. Ni kan läsa om skillnaderna här
Server för inkommande e-post: Gå till ipeer.se/mail för att hitta de rätta inställningarna.
Server för utgående e-post (SMTP): Gå till ipeer.se/mail för att hitta de rätta inställningarna.
Anvädarnamn: Den e-postadressen som ni vill lägga till
Lösenord: Lösenordet för ditt e-postadress.

Efter att ni har fyllt i allt detta så tryck sedan på "Fler inställningar..." för att konfigurera ytterligare inställningar för mailserver. Steg 5: Gå till "Utgående server" och bocka i "Den utgående servern..." och klicka sedan på avancerat. Steg 6: Här behöver man fylla i ytterligare information för att Outlook ska kunna hämta och skicka mail korrekt. Man kan även hitta dessa inställningarna på ipeer.se/mail

Efter att ni har fyllt i all den informationen så klicka på "OK" och sedan "Nästa" i "Inställningar för POP- och IMAP-konto".När ni väl ser dessa rutor nedan så är installationen klar och ni kan nu börja maila till vänner och kollegor!
 

(21 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: