Logga ut Remote Desktop-användare

Om någon inte loggat ut korrekt från servern så ligger fjärrskrivbordssessionerna kvar vilket innebär att man inte kan logga in på servern. För att kunna komma förbi problemet kan man ansluta till fjärrskrivbordet via konsolen på följande sätt:

1. Klicka på Startmenyn på er egna lokala dator.

2. Skriv sedan "Kör" och klicka upp programmet. I "Kör" anger ni sedan "mstsc /admin" och klickar på "OK"

3. Då kommer en inloggningsruta upp. Skriv först in IP-adress till er server hos oss, i detta fallet har jag använt 0.0.0.0 som exempel:

Klicka sedan på "Anslut". Ni bör då bli efterfrågade inloggningsdetaljer till servern. Dessa fick ni då ni skapade upp maskinen hos oss. Är ni osäkra kan ni kontakta supporten.

4. Inne i servern högerklickar ni på startknappen längst ner till vänster och väljer Task Manager, klicka på fliken Users och här ska alla inloggade sessioner presenteras.

5. Högerklicka på en användarsession och klicka på "Sign off" för att logga ut en användare.

(5 röster)