Om oss

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate inom Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Kunskapsdatabas: E-post
Minska risken för spam med SPF-record

För att minska risken att SPAM-mail skickas med er själva som avsändare kan ni lägga upp SPF-records i DNS-zonen.

När ett e-postmeddelande skickas till er kan ni se vilken adress som mailet är skickat ifrån. Det är väldigt enkelt att förfalska avsändaradressen och i vem som helst kan utge sig för att vara någon annan när de skickar mail.
Ni kan alltså få mail som ser ut att vara skickade från er själva utan att ni själv skickat dem. I mailets såkallade "header" kan man utläsa från vilken mailserver meddelandet är skickat.

Genom att identifiera alla servrar som har rätt att skicka e-post via er domän och lägga upp ett SPF-record i zonen för domänen kan ni även tala om vilka servrar som är OK för domänen.
Det är därför viktigt att man som kund identifierar alla servrar som skall kunna skicka e-post genom domänen då icke godkända SMTPs inte kommer kunna skicka.

- Har ni en hemsida med ett mailformulär?
- Har ni någon annan SMTP server för era mailkonton än vår mailserver? (smtp.domän.xx)?
- Har ni några andra system som skickar ut e-post?

Verktyg där man kan generera SFP-records finns här.

När ni har genererat SPF-recordet lägger ni in det som en TXT pekare i DNS-zonen.
Guide på hur man lägger in DNS pekare finns här.

(9 röster)
Denna artikel var hjälpsam
Denna artikel var inte hjälpsam

Kommentarer (0)
Skriv en ny kommentar. Observera att supportfrågor inte kommer att behandlas här, för supportfrågor hänvisar vi till support@ipeer.se
 
 
Namn:
E-post:
Kommentar: