Skapa frånvaromeddelande/autoreply senare webbhotell

Ni kan lägga till frånvaromeddelande/semestermeddelande/autoreply för era mailadresser i kontrollpanelen. Guide för hur enskilda användare kan lägga till detta för sitt eget konto finns här.

Steg 1: Efter att ni har loggar in i erat webbhotell och valt tjänsten där mailen hanteras klickar ni på "Mail" och då kommer ni se nedan ruta. Då klickar ni på den önskade mailadress som ni vill lägga till ett autosvar på.

Steg 2: Sedan klickar ni på "Auto-reply" och bockar i "Switch on auto-reply" för att aktivera autosvar.

Steg 3: När man har aktiverat autosvar så kan man fylla i nedan rutor med information för både dig själv och avsändaren.

I rutan "Auto-reply message subject" så skriver du vad du vill att det skall stå i rubriken på ditt autosvar.

I rutan "Auto-reply message text" så skriver du en anledning till varför du inte svarar, tex "Hej, jag är på semester..."

I rutan "Forward to" så skriver du tex din personliga mail ifall du fortfarande vill ta emot de mailen som har skickats till dig.

Glöm inte att ta bort detta när du väl skall börja använda din mail igen så att du inte missar några viktiga mail!