Ändra mailinställningar för Outlook

Denna guide visar hur man ändrar mailinställningar för Outlook i Windows. Du kommer behöva kolla upp dina E-postinställningar på https://www.ipeer.se/mail/ för användning under denna guide.

Steg 1: Gå in på kontrollpanelen i din dator. Välj sedan att "Visa efter: stora ikoner"

Steg 2: Sedan så klicka på "E-post (32-bitar)" det kan även heta "Mail (Microsoft Outlook 2016)"

Steg 3: Markera det kontot ni önskar ändra inställningar på, klicka sedan på "Ändra".

Steg 4: Kontrollera att inkommande/utgående e-post server stämmer överens med de ni fått fram via https://www.ipeer.se/mail/ och klicka sedan på "Flerinställningar", en ny ruta kommer nu dyka upp.

Steg 5: Klicka på "Avancerat" och fyll i med de inställningar ni fått från https://www.ipeer.se/mail/. Viktigt att komma ihåg är att ställa in typ av kryptering innan man fyller i IMAP/SMTP porten då de nollställs vid ändring av kryptering. Fyll i "INBOX" på "Rotmappenssökväg" för annars kommer inte servern veta vart mailen skall laddas ner och klicka sedan "OK".

Efter att ni har gjort ovan steg så kommer ni komma tillbaka till rutan på steg 4 och där behöver ni endast klicka på "nästa" igen och så kommer ni få upp nedan ruta som säger att allting har blivit slutfört!

(4 vote(s))