Knowledgebase: Dedikerad Server
Konfigurering av PTR/RDNS

Vad är PTR/RDNS?

PTR ("pointer record") eller RDNS ("reverse DNS") är en domänpekare som tillåter att ett domännamn kan slås upp från IP-adressen som det kopplas till. Om exempelvis domänen mail.exempel.se pekar mot IP-adress 1.2.3.4, så kan ett PTR/RDNS läggas till för att även det motsatta ska gälla; det vill säga att 1.2.3.4 pekar mot mail.exempel.se. Detta krävs bland annat för att domänen ska kunna användas för mailutskick, då många spamfilter letar efter PTR/RDNS när de bedömer om avsändaren är trovärdig.

Hur skaffar jag PTR/RDNS till min server?

• Om ni vill ha hjälp med att lägga till en PRT/RDNS så kontakta supporten via ert kontos kontaktmejl och uppge IP-adress och önskat PTR/RDNS. Denna ändring debiteras med 145 kr per tillfälle.
(5 vote(s))