Knowledgebase: E-post
Lägga till IMAP e-postkonto i Outlook

Guiden visar hur man lägger upp sitt e-postkonto i Outlook 2016 med IMAP eller POP. Använder ni en annan version av Outlook kan utseendet skilja sig i från de bilderna som finns i guiden.
Du behöver en mailtjänst hos Ipeer, ert användarnamn (hela mailadressen) och lösenordet ni angav när ni skapade mailadressen i vår kontrollpanel. Har ni glömt dessa kan ni följa denna guide.


Steg 1: Gå till "Files/Arkiv" och klicka på "Kontoinställningar" och sedan "Kontoinställningar..." igen för att få upp rutan som visas nedan och klicka sedan på "Nytt..."

Steg 2: Efter att du har klickat på "Nytt..." så fyll i "Manuell konfiguartion..." och sedan "Nästa"Steg 3: Klicka sedan i "Pop eller IMAP" och efter det "Nästa"Steg 4: Här behöver ni fylla i information som gäller den mail ni använder. 

Ditt namn: Ert namn som kommer synas i "Från". Vanligtvis ditt för- och efternamn.
E-postadress: Den e-postadressen som ni vill lägga till
Kontotyp: Vi rekommenderar att använda IMAP istället för POP. Ni kan läsa om skillnaderna här
Server för inkommande e-post: Gå till ipeer.se/mail för att hitta de rätta inställningarna.
Server för utgående e-post (SMTP): Gå till ipeer.se/mail för att hitta de rätta inställningarna.
Anvädarnamn: Den e-postadressen som ni vill lägga till
Lösenord: Lösenordet för ditt e-postadress.

Efter att ni har fyllt i allt detta så tryck sedan på "Fler inställningar..." för att konfigurera ytterligare inställningar för mailserver. Steg 5: Gå till "Utgående server" och bocka i "Den utgående servern..." och klicka sedan på avancerat. Steg 6: Här behöver man fylla i ytterligare information för att Outlook ska kunna hämta och skicka mail korrekt. Man kan även hitta dessa inställningarna på ipeer.se/mail

Efter att ni har fyllt i all den informationen så klicka på "OK" och sedan "Nästa" i "Inställningar för POP- och IMAP-konto".När ni väl ser dessa rutor nedan så är installationen klar och ni kan nu börja maila till vänner och kollegor!
 

(21 vote(s))
Helpful
Not helpful

Comments (0)
Post a new comment. Support questions will not be handled here, if you have a support question please send it to support@ipeer.se instead.
 
 
Full Name:
Email:
Comments:
CAPTCHA Verification 
 
Please enter the text you see in the image into the textbox below (we use this to prevent automated submissions).