Knowledgebase
Lägga till SRV-record i kontrollpanelen

Denna guide visar hur man lägger till ett SRV-record i sin DNS-zon i kontrollpanelen. Guide för hur du lägger till DNS-pekare finns här.

Exempel: Peka SRV till Microsoft Lync enligt nedan instruktion.

Name: Här skriver du in i detta fall det som står under "Tjänst" följt av "Protokoll". T.ex: _sipfederationtls_tcp
TTL: Här kan defaultvärdet 600 lämnas som det är.

Type: Välj SRV.

Priority: Skriv in en prioritet, i detta fall 100.

Value: Skriv in "Vikt" följt av ett mellanslag sedan "Port" följt av ett mellanslag och sedan "Mål". T.ex: 1 5061 sipfed.online.lync.com

Klicka på "Save".

Det ska nu se ut såhär:

Ändringen slår igenom inom 10-60 minuter.

(13 vote(s))