Knowledgebase: Hosted Exchange
Vanliga frågor för Hosted Exchange

Nedan kan ni se svaren på de mest ställda frågorna för Hosted Exchange. Vill ni se alla artiklar klicka här.

Jag kan inte logga in på mitt konto, och klienten klagar på fel lösenord; vad gör jag?

Detta beror i de allra flesta fall på att kontot är låst på grund av tre felaktiga inloggningsförsök. Konton låser upp sig själva efter 30 minuter, så avvakta en stund och prova sedan igen. Om kontot låser sig om och om igen så beror det oftast på att kontot ligger upplagt med fel lösenord i en klient som ansluter sig till servern i regelbundna intervall för att uppdatera inkorg eller kalender. Detta sker oftast med mobiltelefoner eller surfplattor, då dessa ibland kan tappa eller korrumpera det sparade lösenordet vid uppdateringar eller om de tillfälligt tappar kontakt med servern (vissa versioner av iOS har kända problem med synkning av Exchange-kalender, t.ex.). Prova därför som första steg att ta bort och lägga till kontot i alla mobila enheter som använder kontot och avvakta i en halvtimme. Om problemet sedan kvarstår, kontakta oss på supporten.

Hur sätter jag nytt lösenord på mitt konto?

Om du är administratör för era tjänster, använd kontrollpanelen enligt denna guide. Om du inte är administratör, logga in med mejladress och lösenord på denna kontrollpanel och gå in under "User Account" och "Login".

Hur skapar jag ett till Exchange-konto?

Först måste ni ha en ledig Exchange-licens. Ni kan se hur många lediga licenser ni har under "statistics & analysis" och "resource usage" på kontrollpanelen. Om ni inte har en ledig licens, gå till "account" och "buy more resources" för att beställa fler. Ni kan sedan lägga till ett nytt Exchange-konto under "Exchange" och "mailboxes".

Vad är skillnaden mellan Exchange Basic, Standard, och Standard Plus?

Standard och Standard Plus är fullvärdiga Exchange-licenser med Active Sync och autodiscover-funktionalitet. Standard Plus inkluderar även en Outlook 2010-licens, som ni kan läsa mer om här

Måste jag köpa en licens och skapa ett konto för varje e-postadress jag vill koppla till Exchange?

Nej, du kan även skapa alias och disributionslistor. Alias fungerar som en extra e-postadress som ligger på samma konto, och distributionslistor är e-postadresser som distribuerar ut e-post till de konton som de kopplas till. Guide på hur man lägger till alias finns här och guide på hur man skapar en distributionslista finns här.

Hur nedgraderar jag Exchange licenser?

Då Exchange licenser inte anpassar sig efter antalet aktiva konton som är inlagda i kontrollpanelen utan ligger helt och hållet som en resurs (tilläggstjänst) måste licenserna avslutas av oss. Ta vidare kontakt med support@ipeer.se från den betrodde e-postadressen för kontot och med antalet licenser som ni önskar nedgradera så utför vi detta åt er.

Hur många domäner kan man koppla till Exchange?

Det är möjligt att koppla upp till 5 st domäner till samma Hosted Exchange konto.

Hur ställer jag in autosvar, vidarebefordringsregler, och andra funktioner på mitt konto?

Detta görs enklast i webbmailen (Outlook Web Access, OWA) genom att klicka på "Alternativ" -> "Visa alla alternativ" längst upp i högra hörnet.

Finns det någon webmail till Exchange?

Webmail för Hosted Exchange hittar du här.

Vad är en Public Folder?

En "Public folder" är en mapp där användare kan dela material. Mer information om hur ni använder Public Folders finner ni här.

Vad är en Resource Mailbox?

En Resource Mailbox är en mailbox som representerar exempelvis rum eller delad utrustning som kan användas vid mötesbokningar.

(3 vote(s))
Helpful
Not helpful

Comments (0)
Post a new comment. Support questions will not be handled here, if you have a support question please send it to support@ipeer.se instead.
 
 
Full Name:
Email:
Comments: